Blogger Template by Blogcrowds.


Prin inselaciune eretica. În timpul vremurilor Apostolice, Apostolul Pavel dezvaluia deja ca "taina faradelegii se si lucreaza" (II Tesaloniceni 2:7). Aceasta taina ticaloasa era planul secret al Diavolului pentru o noua cadere a omului si pentru apostazia crestinilor. Aceasta lucrare distrugatoare impotriva crestinilor a fost realizata de Inamicul omenirii in esenta prin erezii. Deoarece prin Credinta Ortodoxa [prin dreapta credinta – tr.] oamenii devin membrii ai Bisericii si sunt slavati intru Hristos, prin aceasta cale, mai mult decat prin oricare alta, Ispititorul poarta razboi impotriva Credintei Ortodoxe.

Sfantul Vasile cel Mare scrie ca cel Viclean foloseste, in aceasta privinta, urmatoarea tactica. A vazut ca propovaduirea Scripturii s-a ridicat din Est si de acolo s-a raspandit catre Vest si restul lumii. Prin urmare a facut umatoarul lucru. A sadit semintele apostaziei tot in tinuturile din Est si de acolo a izbutit sa le raspandeasca in restul lumii. In Est, aceste erezii au fost refuzate si invinse. Ortodoxia a triumfat, si acest fapt al victoriei Credintei noi ortodocsii il sarbatorim in Duminica Ortodoxiei. In Vest, totusi, oamenii au fost infranti. S-au razvratit impotriva Ortodoxiei si au cazut prada ereziei Papismului. Au parasit Biserica Ortodoxa si au marsaluit departe drept in taramul iluziei si al ticalosiei.

In secolul al XVI-lea, poplatia din nordul Europei s-a ridicat din nou impotriva ereziei Papiste. Au protestat impotriva credintei incorecte si a abuzurilor si s-au separate de ea. Totusi, nu s-au intors caindu-se la Ortodoxie, ci au ramas inca o data in afara Bisericii. Au cazut prada altor iluzii, comitand ticalosii chiar mai mari si unindu-se in diferite erezii pe care in falsa credinta le numesc "biserici". Toate aceste noi si multe erezii se cheama Protestantism. Aceasta erezie, cu mai multe fete, panerezia Protestanta este dezbinata. Pentru ca nu marturiseste o credinta; nu este o biserica, nici nu tinde catre o structura administrativa unitara, ca, de exemplu, erezia Papista.

Incepand cu sfarsitul secolului al XVII-lea, Protestantii au inceput sa arate interes in unificare, dar ca eretici fara cainta. Cum au refuzat cu indaratnicie Credinta Ortodoxa, ei au respins totodata "unitatea credintei" (Efeseni 4:13) ceruta de Dumnezeu. S-au straduit sa se uneasca, atunci, intr-un fel nedumnezeiesc, lasand la o parte Credinta si dogmele Divine, adica, lucrurile adevarului. Astfel, ei au urmarit o unitate sau unire fara dogme si fara Credinta. Aceasta unitate in falsa credinta, deoarece ii lipseste adevarul, este gresita, adica, neadevarata si impotriva lui Hristos. Deoarece "cine nu este cu Mine este impotriva Mea" (Matei 12:30), Hristos subliniaza, El care este "Adevarul" (Ioan 14:6), asa cum Scriptura insusi spune. Unitatea Protestantilor nu este o unitate a lui Dumnezeu, ci a acestei lumi pacatoase, a printului sau, Diavolul. Asa este unitatea sau unirea Ecumenica.

In unitatea Ecumenica, se neaga credinta in Hristos. Te instrainezi de Dumnezeu si de Sfinti. Te separi de Ortodoxie si Harul Divin. Pasesti in caile lumesti si esti condus de Diavol, catre distrugerea eterna a sufletului."

Biserica Catolica - o victima a ecumenismului

"Ecumenismul nu vine de la Dumnezeu, deoarece este o erezie. Ereziile, ne spun Sfintii Parinti, au fost sadite printre oameni de catre tatal deceptiei, Diavolul. Si erezia Ecumenismului vine de la acceasi sursa diavoleasca, avandu-l pe Diavol ca tata.

Prin urmare , Ecumenismul a fost aprins in lumea eretica a papistasilor si a protestantilor.A fost organizat si dirijat , in orice caz, de catre forte intunecate. Miscarea Ecumenica este un efort de inspiratie Masonica. Spiritul Masonic este evident in Ecumenism. Masoneria ii invata pe nefericitii sai adepti sa nu discute probleme religioase, ci numai cele ale vietii prezente. Si Ecumenismul sustine acelasi lucru. Ii sfatuieste pe cei ce cred in el sa se preocupe nu de chestiuni ale Credintei, ci cu eferturi practice in aceasta lume. Controlul Masoneriei asupra Ecumenismului este evident prin faptul ca cei ce il conduc sunt Masoni. De exemplu, bine cunoscutul activist Ecumenic Meletios Metaxakis a fost Mason. Deasemenea Patriarhul Ecumenist Athenagoras a fost Mason. Si ...[defunctul] Patriarh Ecumenist Demetrios a fost deasemenea acuzat de a fi fost Mason.

Este binecunoscut faptul ca Masoneria nu este independenta. Forta intunecata a Masoneriei este doar o suvita din multele forte intunecate. Cu trecerea timpului, devine sigur ca din aceste forte intunecate va veni Antihristul. Sfintii Bisericii ne spun ca inaintasul si slujitorul celui fara de lege va apare ca un Profet Fals. Parintii ne invata ca acest Profet Fals este numit in general erezie. Dar acest Profet Fals va fi deasemenea o persoana celebra si puternica, care va sustine Antihristul. Traseul pan-ereziei Ecumenismului intareste parerea potrivit careia conducatorul final al acestei organizatii pan-eretice va asuma si rolul lipsit de pietate al Falsului Profet.

Ecumenismul, atunci, nu este o miscare inocenta pentru dragoste si unire a omenirii, asa cum sugereaza propaganda. Din contra, este o organizatie a intunericului, un mijloc a mortii spirituale, si un instrument anti-Crestin al Diavolului. Din acest motiv, crestinii Ortodocsi trebuie sa paraseasca Ecumenismul. Trebuie sa reziste ereziei Ecumenismului si sa lupte „pana la moarte" pentru Ortodoxie, asa precum Dumnezeu porunceste in Apocalipsa Sfantului Ioan (Apocalipsa 2:10)."

Cei ce nu invata din greselile trecutului sunt sortiti sa le repete. Asa cum America de astazi este imaginea de maine a tarii noastre si altora, la fel Biserica Catolica este imaginea către care Biserica Ortodoxa se indreapta.

Un strigat de disperare al catolicilor dupa imbratisarea satanica a ecumenismului este redat în cele ce urmează mai jos: Dogmele, Canoanele si Sfanta Traditie sunt invechite, cei ce protesteaza impotriva a ceea ce se intampla sunt "rebeli", vor raul Bisericii, etc. Oare acestora va ajunge si Biserica Ortodoxă să "multumească"?


MULTUMITA ECUMENISMULUI avem o liturghie Protestantizata.

MULTUMITA ECUMENISMULUI avem taine Protestantizate.

MULTUMITA ECUMENISMULUI avem din ce in ce mai multi catolici ce parasesc Credinta sa imbratisesze Protestantismul.

MULTUMITA ECUMENISMULUI avem a infricosatoare scadere a numarului convertitilor.

MULTUMITA ECUMENISMULUI avem impartasania din mana si administrarea Impartasaniei de mireni, amandoua considerate sacrilegii si de neinchipuit cu numai 35 de ani in urma.

MULTUMITA ECUMENISMULUI avem conducatorii Bisericii noastre tinand "slujbe de rugaciune" cu tot felul de religii non-Catolice… botezand si canonizand erezia predominanta cum ca " o religie este la fel de buna ca oricare alta", creind mare scandal si nedumerire printer credinciosi.

MULTUMITA ECUMENISMULUI avem diluarea dogmelor Catolice de baza necesare mantuirii.

MULTUMITA ECUMENISMULUI avem Pastori Protestanti si Rabini Evrei lecturand de la fostele universitati si amvoane Catolice.

MULTUMITA ECUMENISMULUI credinta in Maica Domnului este descurajata.

MULTUMITA ECUMENISMULUI credinta in Sfinti este minimalizata.

MULTUMITA ECUMENISMULUI multe practici traditionale Catolice de pietate au fost etichetate in mod fals "demodate", un siretlic clar de la Satana sa ne indeparteze de la harul pe care aceste traditii il dobandesc.

MULTUMITA ECUMENISMULUI Sfanta noastra Biserica a devenit tot mai Protestantizata si laicizata, impreuna cu faptul ca Protestantii sun la fel de protestanti ca intodeauna, iar laicii mai laicii ca niciodata!

MULTUMITA ECUMENISMULUI am inlocuit altarul Romano-Catolic cu masa Protestanta.

MULTUMITA ECUMENISMULUI nu mai avem rugaciunile de ofranda care subliniaza natura sacrificiului slujbei, ci noi rugaciuni ecumeniste de ofranda ce seamana apropiat cu binecuvantarile de masa ale evreilor.

MULTUMITA ECUMENISMULUI am indepartat perdelele altarelor.

MULTUMITA ECUMENISMULUI s-a schimbat Misterul Credintei, unde in vechea Liturghie, "Misterul Credintei" se referee clar la transformarea painii si a vinului in trupul si sangele lui Hristos, in Noua Liturghie, "Misterul Credintei" este proclamat ca "Hristos a murit, Hristos a inviat, Hristos va veni din nou…"… o doctrina acceptabila protestantilor. (In noua liturghie este o selectie de cinci mistere ale Credintei, toate putin diferite… ne mai miram de ce este atata confuzie doctrinala?)

MULTUMITA ECUMENISMULUI chivotul de impartasanie in multe din Bisericile noastre a fost inlaturat de pe altar si pus alaturi. (Este Sfanta Impartasanie ceva marginal pentru Credinta noastra?)

MULTUMITA ECUMENISMULUI Biserica Catolica a fost plasata pe picior de egalitate cu orice falsa religie de pe fata pamantului.

MULTUMITA ECUMENISMULUI am facut un pas urias catre Biserica Unica Mondiala.

MULTUMITA ECUMENISMULUI am facut un pas urias catre Guvernul Unic Mondial.

MULTUMITA ECUMENISMULUI facem rugaciuni impreuna cu hindusi, budisti, musulmani, evrei, care toti neaga divinitatea Domnului si Slavatorului nostru, Iisus Hristos.

MULTUMITA ECUMENISMULUI credinciosii catolici care pe buna dreptate critica efectele catastrofale ale ecumenismului modern sunt etichetati drept "dizidenti", "rebeli", "neascultatori", si "lipsiti de respect".

0 comentarii:

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire

DESCARCĂ GRATUIT CĂRŢI ORTODOXE :

A

Arh. Arsenie Papacioc – Singur Ortodoxia

Arh. Ioanichie Balan – Părintele Paisie Duhovnicul (Olaru)

Arhim. Cleopa Ilie: Îndrumări duhovniceşti pentru vremelnicie şi veşnicie

Arh. Gheorghios – Scrieri Athonite pe teme contemporane

Alphonse & Rachel Goettman – Rugaciunea lui Iisus, Rugaciunea Inimii

C

Casa creştinului, Ghidul practic al creştinului ortodox.

Cum se cuvine creştinilor a vieţui (format PDF)

Cristian Şerban – Între rock şi iubirea fără sfârşit. Confesiuni.

Cristian Şerban – Internetul. Tinerii în faţa provocării.

D

Danion Vasile – Tinerii şi sexualitatea, Întrebări şi Răspunsuri.

Descoperirea Sfintei Liturghii. Minunile care se petrec în timpul Sfintei Liturghii (format PDF)


I

Ioan Ianolide – Întoarcerea la Hristos. Document pentru o lume nouă (181 pag.)

Ieromonah Ioan Iaroslav – Cum să ne mântuim? După învăţătura Sfinţilor Părinţi (341 pag.)

Ieromonah Savatie Baştovoi: Fuga spre câmpul cu ciori (roman)

Ieromonah Savatie Baştovoi – Micul Pateric

Ierom. Serafim Rose – Descoperirea lui Dumnezeu în inima omului

Ierom. Serafim Rose – Sufletul după moarte

Ierom. Serafim Rose: Ortodoxia şi religia viitorului (format Word)

Ierom. Serafim Rose – Scrisori misionare (format PDF, 367 pag.)

Ieroschimonahul Daniil de la Rarau – Caiete 2, Sfintita Rugaciune

Î

Învăţăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Teodosie (fomrat PDF)


L

Laurenţiu Dumitru: Tinerii pe calea întrebărilor

Laurenţiu Dumitru: Hristos şi tinerii

Leonid Uspensky: Teologia icoanei în Biserica Ortodoxă

M

Mitropolit Antim Ivireanul: Didahii (format PDF)

Mitr. Hierotheos Vlachos – Boala şi tămăduirea sufletului în tradiţia ortodoxă

Mircea Eliade, Istoria ideilor şi credinţelor religioase, vol. II.

Monahia Maria – Viaţa Sf. Nicon, ultimul stareţ de la Optina (format PDF)

N

Nicolae Steinhardt: Jurnalul Fericirii (format Word, 233 pag.)


P

Pavel Florenski – Stâlpul şi Temelia Adevărului. Încercare de teodicee ortodoxă în douăsprezece scrisori.

Proloagele sau Vieţile Sfinţilor.

Protos. Ioachim Pârvulescu: Sfânta Taină a Spovedaniei (format PDF)

Pr. Dan Badulescu – Imparatia raului – New Age.

Pr. Dr. David Pestroiu: Misiunea Bisericii Ortodoxe în postmodernitate (format Word)

Pr. Prof. Ioan Chirlă: Elemente de antropologie biblică: persoană / subiect, sine şi suflet (format PDF)

Pr. Ioan C. Teşu – Virtuţile creştine cărări spre fericirea veşnică

Pr. Ioan C. Teşu – Teologia necazurilor sau a încercărilor

Pr. John Breck – Darul Sacru al vieţii

Pr. Dragoş Bota: Cum se cuvine creştinilor a vieţui (format PDF)

R

Rugăciunea lui Iisus. Îndrumar duhovnicesc

S

Satanismul in muzica rock

Sbornicul – Culegere despre Rugăciunea lui Iisus (502 pag.)

Sf. Ioan Gură de Aur: Cuvântări despre viaţa de familie (114 pag.)

Sf. Simeon Noul Teolog – Cateheze (379 pag.)

Sf. Serafim de Sarov – despre dobândirea Duhului Sfânt

Sf. Nicolae Cabasila – Talcuirea dumnezeiestii Liturghii

Sf. Ioan Maximovici – Predici si Indrumari Duhovnicesti

Sf. Grigorie de Nazianz – Cele cinci Cuvantari despre Dumnezeu.

Sf. Iustin Popovici – Biserica Ortodoxă şi Ecumenismul.

Sf. Iustin Popovici – Credinţa Ortodoxă şi viaţa în Hristos.

Sf. Teofan Zavorîtul – Tîlcuri din Sf. Scriptură pentru fiecare zi din an

V

Valeriu Gafencu – Calea spre Fericire. Scrisori trimise din închisoare celor dragi.

Vladimir Lossky: Teologia Mistică a Bisericii de Răsărit (format PDF)

Viaţa şi activitatea Preacuviosului Egumen Macarie de la Saharna.